Algemeen

De bevers is een speltak voor jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar. Zij hebbenLogo Bevers - Scouting Nederland elke week opkomst van 10 tot 12.
De bevers spelen in het thema Hotsjietonia, in dit dorp ontwikkelen ze samen met onder andere Fleur Kleur, Rebbel en Stuiter hun fantasie.
De nadruk ligt op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.
Eén keer per jaar gaan de bevers op kamp, waarbij ze zelf mogen kiezen of ze één of twee nachtjes blijven slapen. Dit kamp is bij ons eigen clubgebouw en tijdens dit kamp doen we leuke en spannende dingen, zoals bijvoorbeeld een wandeltocht in het donker.

Samenstelling van de bevers

In tegenstelling tot de welpen en de scouts is deze speltak niet onderverdeeld in groepen. Alle bevers spelen en leren samen als één grote groep.

Programma

Enkele jaarlijks terugkerende dingen uit het programma zijn:

Overvliegen Tweede opkomst van het jaar Hierbij vliegen de oudste bevers over naar de welpen
Jota Derde weekend van oktober Over de hele wereld leggen leden van Scouting contact met elkaar via amateurradio
BP-wandeltocht Begin van het jaar Een jaarlijkse wandeltocht ter ere van Baden-Powell, de oprichter van Scouting. Hierbij lopen we 3 km
Kamp Rond het begin van de lente Een kamp van één of twee nachtjes bij ons eigen gebouw
Het leidingteam

Het leidingteam is voor vragen te bereiken via bevers@osbornegroep.nl