Algemeen

De welpen is een speltak voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. In verband met de coronamaatregelen hebben zij elke week opkomst van 10 tot 12.Logo Welpen - Scouting Nederland
De welpen spelen in de Rimboe, een thema dat gebaseerd is op het boek Junglebook van Rudyard Kipling. Het leidingteam wordt door de speltak aangesproken met een naam uit het Junglebook. De Akela staat aan het hoofd van de speltak en is het aanspreekpunt voor ouders en verzorgers.
Als de welpen op kamp gaan heeft dit kamp meestal een thema waar het hele kamp dan over gaat. Het winterkamp en het zomerkamp zijn de 2 jaarlijkse terugkerende kampen.

Samenstelling van de welpen

De speltak is onderverdeeld in drie of vier nesten. Een nest bestaat uit 5 à 6 kinderen en de nesten zijn onderverdeeld in kleuren. Aan het hoofd van een nest staan een nestleider en een assistent nestleider. Dit zijn twee oudere welpen die de jongere en nieuwe welpen aansturen en ze helpen bij het aanleren van nieuwe technieken.

Programma

Enkele jaarlijks terugkerende dingen uit het programma zijn:

Overvliegen Tweede opkomst van het jaar Hierbij vliegen de oudste bevers over naar de welpen en gaan de oudste welpen naar de scouts.
Welpendag Begin oktober
Jota Derde weekend van oktober Over de hele wereld leggen leden van Scouting contact met elkaar via amateurradio.
Winterkamp Eind januari Dit is een leuk kamp van een weekend in ons eigen clubgebouw
BP-wandeltocht Begin van het jaar Een jaarlijkse wandeltocht ter ere van Baden-Powell, de oprichter van Scouting. Hierbij lopen we 5 km.
Zomerkamp Eerste week van de zomervakantie Dit is een leuk kamp van 5 dagen in een gebouw ergens anders in het land.

Het leidingteam van de welpen is voor vragen te bereiken via welpen@osbornegroep.nl